Belgisch vastgoed in Europese kopgroep

Ga terug

De Belgische vastgoedmarkt zal het de komende vijf jaar beter doen dan de meeste andere vastgoedmarkten in Europa. Vooral de vastgoedsectoren kantoren en de logistiek hebben goede vooruitzichten.

Dat stellen de vastgoedspecialisten Matthias Naumann en Simon Wallace in de Belgium Real Estate Outlook van Deutsche Asset Management.

De rendementen op kantoren in België zullen volgens de marktkenners vooral gestuwd worden door dalende kortetermijnrendementen. De logistieke vastgoedmarkt zou daarentegen moeten profiteren van  afnemende rendementen en van een sterker dan gemiddelde huurgroei, die ondersteund wordt door een dubbelcijferige groei van de e-commerce.

Veiligen haven

Deutsche AM verwacht dat het Belgische bruto binnenlands product (bbp) met 1,7% zal groeien in 2017. Ook de komende vijf jaar kan de Belgische economie in een vergelijkbaar tempo blijven groeien. Dankzij het extra rendement en de status als veilige haven zou de Brusselse vastgoedmarkt volgens Deutsche AM redelijk stabiel moeten blijven in de komende vijf jaar.

De implementatie van de nieuwe regelgeving (COBRACE) die het aantal parkeerplaatsen in het stadscentrum van Brussel zal beperken zou volgens Deutsche AM gunstig moeten zijn voor de Brusselse periferie.

Daarnaast is de Brusselse leegstand op de kantorenmarkt per juni dit jaar afgenomen tot 8,8%, hoewel er momenteel minder vraag is op de markt. Toch kan de leegstand volgens Deutsche AM weer toenemen vanaf 2019 door de toename van speculatieve kantoorbouw.

Infrastructuurprojecten

De komende vijf tot tien jaar worden er in België grootschalige infrastructuurprojecten ontwikkeld, zoals de Brusselse ring en het Brusselse Gewestelijk ExpresNet (GEN). Dat zal zonder twijfel bijdragen tot de kwaliteit en de aantrekkelijkheid van de vastgoedmarkt in Brussel.

De groei van de logistieke huurmarkt in België kan volgens de specialisten van Deutsche AM de komende vijf jaar het Europese gemiddelde overstijgen. Het extra rendement en verdere convergentie qua rendement met andere sectoren kan volgens hen aantrekkelijk zijn.

 

Lees hier het volledige artikel

Bron: Beursduivel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan